Leta i den här bloggen

måndag 27 augusti 2012

Nya vikter och friska ögon

Jag har tappat rösten vilket innebär att jag varit hemma idag då det är svårt att jobba som syrra när man inte kan prata.... Dessutom ont i halsen och huvudet och känt mig allmänt sjuk...
Detta har resulterat i en heldag i soffan bredvid sorkarna. De har inte gjort så många knop. Jag har vägt dem idag och såhär ser det ut:

Bubbel: 1104 (+99 gram sedan april). Endast muskler meddelar Bubbel!
Doris: 1069 (-175 gram sedan mars). Får hålla lite koll på detta, nu är hon i en mer hälsosam vikt som jag tror Bubbel har bidragit till!!! Men vill inte att hon tappar mer!
Daisy: 1149 (-10 gram). Leder numera viktligan vilket syns runt magen.
Hedvig:  1075 (-64 gram sedan mars). Också Bubbels förtjänst tror jag.

Hedvigs öga är normalt igen, 3 dagar kvar på antibiotikakuren. Har satt in dagens blomma i tidningen till djurkliniken som var så snälla! Då jag jobbar väldigt oregelbundna tider så var husse tvungen att ge en dos av dropparna. Antog att han skulle lyfta upp henne men han hade löst det på annat sätt, nämligen spelat på hennes svaghet för torkade ärtor. Skramla med burken, ge ärta, tryck sorken mot burkanten med ett fast tag runt kroppen och droppa. Förstår inte hur det lyckades men så skall det tydligen ha gått till.... Att det sedan blev fel sorts droppe var en annan femma.

Doris har varit lite "off" ett par dagar, inte lika intresserad av godsaker och vilat mycket. Dock ätit som vanligt i övrigt. Idag tycker jag hon är piggare men får väl fortsätta hålla lite koll! Husse har inte märkt något men jag känner ju henne bättre.
Jag mår bra nu, ingenting skaver i ögat längre!

torsdag 23 augusti 2012

Skadat öga, halvnaken husse och stulna marsvin (?)

Igår kväll kl 22.20 efter en lång kväll på jobbet kommer jag hem, hälsar på marsvinen och släpper sedan allt jag har i händerna för Hedvig kniper med ett öga. Ånej hinner jag tänka snabbt. Upp med sorken i soffan (som mest var sugen på torkade ärtor) och hittar en spånflisa ca 5x5 mm stor i ögat. Plockar ut den, sköljer med koksalt och lägger i smörjande ögondroppar. Ögat är svullet och irriterat. Hedvig äter lite ärtor och släpps ner. Det roliga i det hela är väl också att husse fick hjälpa till att spola hennes öga (ni som ensamma försökt spola ett öga på marsvin förstå kanske varför, dessutom är Hedvig ganska vild av sig), utan kläder under bältet i ett vardagsrum med full belysning i ett bostadsområde!! Ja ni får själva fantisera hur grannarna kan ha tolkat det :)
 Då Doris haft liknande bekymmer förut och då fick totalt 2 olika antibiotika innan det vart bra hoppades jag att Hedvig skulle vara bra i morse!

Kl 07:50 ringer alarmet, ledig dag, huvudet känns som om det skall sprängas och undrar hur i *^^^^^^* jag tänkte när jag ställde en klocka. Jo just ja, det stavas Hedvig! Med sprängande huvudvärk gick jag upp för att se hur Hedvigs öga var. Hoppades innerligt att det var bra så att jag kunde ta en värktablett och fortsätta sova... nejdå givetvis inte, Hedvig hade ögat lite ihopknipet. Stå i telekö till vet. 15 minuter (naken, ingen tid att förlora, trodde ju att ögat var bra så jag kunde lägga mig igen så därför klädde jag inte på mig), de har helt fullt och tjejen i telefonen skall höra med sin opererande veterinär om hon kan ta emot Hedvig och lovar att strax återkomma. Väntar 1 minut i telefonen och sedan säger den vänliga rösten att om jag kommer direkt så kan veterinären titta på Hedvig. Jag tackar och lägger på. Snabbt på med kläder och inser sedan att transportburen är i källaren. Fiskar snabbt upp Hedvig (hon kommer villigt fram när jag ruskar på ärtburken, lättlurad kallar husse det) låser dörren och i trapphuset tänker jag f*n, vad ska hon sitta på i transportburen? Vänder upp till lägenheten igen, nappar åt mig en handduk och vänder sedan ner mot källaren igen. Prisade gud att ingen såg mig irra omkring med ett marsvin i famnen, byxfickor fulla med nycklar, plånbok telefon etc. Såg kanske ut som om jag hade stulit marsvinet och en del annat... In i källarförrådet, placera Hedvig på golvet och förmanar henne att inte röra sig medan jag klättrar upp och tar ner transportburen. Vänder mig om och som tur är sitter Hedvig kvar, är ju inte hennes starka sida att hålla sig i skinnet, men troligen var hon kanske lite chockad över att allt skedde så snabbt.
Vägarbeten och rödlysen var emot mig under hela färden, ca 5 minuter normalt, men tillslut kommer vi fram. Får då sitta och vänta ca 5 minuter innan veterinären kommer. En nyanställd veterinär som är specialist i hund-och katt. Jättetrevlig, hälsar på Hedvig och pratar med henne. Hedvig är jättenyfiken på veterinärens utrustning (färgmedel och spolvätskor till ögat) och går fram för att nosa på flaskor och grejer. Veterinären tycker det är jättebra att Hedvig kikar på vad hon skall använda. Sedan blir det dock inte lika kul då Hedvig måste vara still när vet. vill kolla i ögat. Men med ett stadigt tag runt henne så går det bra. Hon är så duktig och undersökningen går snabbt. Ett sår hittas, veterinären var rätt säker på att det var ytligt men vill ändå behandla det med antibiotkadroppar (chloromycetin, 2 gånger dagligen i 7 dagar) och Zilk Eye (smörjande långverkande tårersättningsmedel, kostar 140 kr för 15 engångspipetter, lycka till den som kom på detta och äger företaget....) 4-5 gånger dagligen. Är ögat inte bättre imorgon skall vi höra av oss, om det är bättre behandla 7 dagar och då inget återbesök eftersom såret var så litet. Invänta receptet, betala 720 kr, ut till bilen och tänker att oj, Hedvig har inte ätit något på ca 40 minuter, tittar mig snabbt omkring innan jag går runt och plockar åt mig lite maskrosblad som Hedvig glatt smaskar i sig. Till apoteket där jag träffar en jättetrevlig farmacevt som själv haft marsvin och som med hela ansiktet visade hur hårt hennes marsvin hade knipit med ögonen när de råkat ut för samma sak.. Det lustiga var att hon såg ut som en uggla i ansiktet (ja jag vet att man inte får säga så)

Så äntligen styrde vi hem, Hedvig blir glad över att återse flockmedlemmarna. Får frukost och sedan första ögondroppen. Nu vilar hon i en korg.
Nu när djuret är omhändertaget kan jag ta huvudvärkstablett , äta frukost och sova en stund!!


Ps.Tro nu inte att vi är nudister här hemma, blev bara mycket naket i detta inlägg :) Ds.

fredag 17 augusti 2012

Nya korgar!

Bubbel har svårt att slita sig från arbetet ikväll. Eftersom han är för kort i rocken för att kunna botanisera i tygaffärer (och inte tillräckligt rumsren, mattes anm.) så får han göra det den moderna vägen, online. Han har just lärt sig hantera min laptop´s musplatta så nu går det hyfsat. Bubbel har införskaffat lite nya färger på tyg och skapat några nya färgkombinationer och mönster på korgar. Bildbomb nedan!




Här ses "The Diva Star" med och utan Daisy i. Fleecen är mörkare rosa i verkligheten.

Här firas kollektionens framgångar! Lägg märke till den snygga produktplaceringen i bakgrunden :)

Bubbel ville absolut ha med denna bild för att vissa alla marsvinsmän där ute i cybervärlden vilka läckra bakdelar han är chef över!


"The Diva Star" finns även i blått.


"The traveler". Tyget är mönstrat med USA´s delstater.


torsdag 16 augusti 2012

Jobbigt med burstädning....

Trött efter att ha undersökt den nya möbleringen efter städningen....Passar på att jobba lite med kvalitetstestningen

Matte: Doris? Hallå? " Mm, hm, jag testar bara om det känns skönt att blunda i den"


Sedan gick det inte längre, ögonen föll i hop på sorken. Hon vaknade dock till när husse smällde en påse i hallen och hon hälsar att alla marsvin får en härlig skönhetssömn i rullen så länge man lämnas ostörd!

onsdag 15 augusti 2012

63!!!

Husse blev lite trött på att det låg mysrullar och korgar i hela vardagsrummer, efter att alla beställningar är ivägskickade är det iallafall lite mindre men fortfarande finns en hel del... Har nu lagt in dem i "min del" av sovrummet och passade då på att ta lite kort. Irene, om du läser detta så hoppas jag att du har sort lagerutrymme för jag är inte riktigt klar än :)
63 myssaker har jag producerat hittills på 1 vecka. Tror att min gamla slöjdlärare skulle bli imponerad faktiskt. Man fick ju inte köra plattan i mattan på symaskinerna i slöjden men på något sätt "lärde" jag mig det ändå och idag har jag nytta av det!!! Nu skall jag slå på symaskinen och göra ett par korgar innan pubkväll väntar! Ska också förbi syaffären (är stammis där nu) och köpa lite vadd, och kanske något fint tyg om jag hittar..........

Lite nya färger har tillkommit, mysrulle med rött stjärntyg och kornblå fleece, mysrulle med prickigt grönt tyg, mysrulle med randigt tyg samt mysrulle med naturmotiv (den vita) med svart fleece.



söndag 12 augusti 2012

Mysmani!

Jag har fått symani och marsvinen har fått mysmani! De är ständigt marsvin som vilar (eller snarare sover helt medvetslösa) och ofta någon på kö utanför som är snabb på att ta plats då den blir ledig. Bubbel vaknade till när jag tog kort och hävdade bestämt att han jobbade, han sov inte alls...
Korgarna går att vända ut och in så att man får fleecet som botten och yttersidor. Dock så tror jag marsvinen föredrar att gosa mot fleecen!
Älskade Bubbel!
Dagens resultat, 12 mysrullar och 3 korgar. Korgarna tar väldigt mycket längre tid att göra än mysrullarna... Har gjort 9 stycken hittills. Symaskinen är min mors och den är från tidigt 80-tal. Inga finesser eller liknande, efter service på syaffär går den hyfsat!


Hedvig testar prototypen, "här ligger man fint, väldigt sömngivande".

Doris har gett sitt fulla godkännande till den första korgen. Att ha hakan på kanten är en favorit, man kan även ligga i spånet och ha hakan på kanten!

fredag 10 augusti 2012

Marsvinskorg

 Senaste alstret i Myskollektion by Bubbel. Dessa tar längre tid att sy men kommer att bli några ändå. Andra färger kan komma.

torsdag 9 augusti 2012

Är du intresserad av mysrulle och samtidigt stödja hemlösa marsvin?

Istället för att ta omvägen via Eragons så kan jag skicka mysrullarna direkt till er som önskar köpa.
150 kr styck varav 100 kr går till Eragons och resten är material. Frakt tillkommer, två mysrullar kostar ca 40 kr att skicka.

I nuläget finns följande mystunnlar:
*3 st med moln och röd fleece
*7 st med moln och svart fleece
*5 stycken med blått stjärntyg och röd fleece (2 st tingade till Sanna Runard)
*11 stycken med rött stjärntyg och svart fleece.

2 st myssäckar finns i randigt tyg med svart fleece.
Är du intresserad så lämna en kommentar.

Testmarsvinen presenteras

Nu har vi över en lång fika enats över vilka två som får prova.
Juni juli med Morris, Bella Bus och Tova Hob får prova säcken.
Lisa och Sookie får prova tunneln.
Maila mig er adress så kommer den på posten i nästa vecka! Mail: anna.bohm@yahoo.se
 Lisa: Meddela mig också om du vill ha en tunnel i svart eller röd fleece, se bilder här nedan på bloggen.

Myskollektion by Bubbel, ny modell

Tror det var Kristina som skrev en kommentar igår om hundkorgar för marsvin. Bubbel hade kikat på dessa innan men matte tyckte det såg lite för jobbigt ut att sy. Men efter ca 2 timmar är prototypen klar. Såhär ser den ut med och utan marsvin. Dessa tar lite längre tid att sy än mysrullarna men det kommer nog bli en och annan sån här också. Kommer senare när jag tillverkat en del att finnas hos Irene på Eragons.




Mörkblått tyg med vita stjärnor och klarröd fleece. Mysrulle.

onsdag 8 augusti 2012

Myskollektion by Bubbel söker frivilliga testmarsvin



Igår var jag iväg och skulle köpa tyg till att sy en hissgardin till köket. Hittade inte det tyget jag ville ha men en idé som Bubbel la fram för länge sedan gjorde sig påmind. Han har länge velat ta fram en kollektion, för marsvin som skall kännas lyxig och mysig. Jag och Bubbel hällde upp lite ärtor i en skål och satte oss vid ritbordet. Vi har utgått från spikeskleinewelt.de/ och provsytt ett mindre antal idag. Bubbel har dock lite för korta ben för att kunna manövrera symaskinen så han har istället provlegat hela dagen!! Det var en jämlik arbetsfördelning. Provkollektionen går för övrigt under benämningen Stars and Stripes. Det har blivit två modeller, mystunnel och en myssäck.

Bubbel ber att få uttala sig nu: Som ni vet så fick jag lite hjälp av Eragons omplacering av marsvin  eragons.se att hitta mitt nya hem och om denna kollektion klarar de tuffa kraven på kvalité som jag ställer så önskar jag att dessa kan säljas, förhoppningsvis i Eragons lokaler (måste såklart prata med säljaren och så) och att alla intäkter går till omplaceringen så att den kan fortsätta hjälpa andra marsvin att få nya hem. Matte har lovat att sy upp ett tiotal!

                                                                       Nu till anledningen till detta inlägg. Mina marsvin har såklart provlegat och har gett sitt godkännande, imorgon skall de genomgå tvättmaskinstest. Sedan den lades in i buren i eftermiddags har den inte varit tom mer än par minuter för vattenmelonätning (här hemma äter vi inte i sängen!). Daisy visar på bilden nedan att det går lika bra att använda den som endast underlägg, så den är multifunktionell. Som ni ser på bilden så är Bubbel väldigt suddig, han var väldigt exalterad över hur bra det blev!!! Myskollektion by Bubbel söker nu testmarsvin som kan provligga, provsova, provgnaga m.m  och mattar eller hussar som kan provtvätta dem för att se hur de håller. Bubbel önskar att i intresseanmälan för detta (lämnas i kommentarsfältet) skriv ditt/era namn och varför just ni är bra testmarsvin! Ange också om du önskar testa tunneln eller säcken. En tunnel och en säck kommer att vara med i testet. Säcken kan ev även passa för dubbelmys! Vad vi kräver av dig/er är att du efter ca 1-2 veckor rapporterar hur ni tyckte Bubbels kollektion fungerade med avseende på hållbarhet, om marsvinen gav sitt godkännande samt att ni provar att tvätta dem (lämnas i kommentarsfältet på detta inlägg). Skulle tro att 40 grader på tvättmaskinen är lagom med tanke på vadden som är insydd. Inget sköljmedel!

Såhär såg det ut när delar av testpatrullen här hemma "jobbade" för fullt med kvalité- och mysfaktorstesten.





söndag 5 augusti 2012

Harald & Harald

Efter en weekend till Sveriges södra delar är vi nu hemma och så även marsvinen som varit på kollo hos mina föräldrar. Precis när vi åker genom Varberg på väg mot fästningen så håller jag på att sätta vattnet i halsen. Vrålar rakt ut i bilen att där är Harald Nyborg!!! Jaha, säger sambon förstrött? Men vi måste dit, jag ska handla!!! Vid namnet Harald Nyborg reagerade min hjärna direkt med att framkalla minnen om att där kan man köpa prydnadsmarsvin. Först genomled jag en guidad tur på fästningen med en guide som inte var torr bakom öronen och som hade ett nervöst löjligt skratt efter varje mening. Efter detta styrdes kosan direkt mot Harald Nyborg. Precis i entrén ser jag 2 marsvin står på en hylla, perfekt tänkte jag och gick in i varuhuset för att leta efter dem. Efter att ha gått hela varuhuset runt bland krattor och cykeldelar (tacksam över att jag inte automatiskt gjorde smackljud som brukar få mina egna marsvin att komma fram) ger jag upp och frågar tjejen i kassan   
var de där marsvinen som står på hyllan finns. Vadå säger hon? Jaha, tänker jag snabbt, hon vet nog inte vad ett marsvin är och jag tillägger snabbt de där porslinsdjuren på hyllan (pekar). Jaha, säger hon de där är de sista vi har. Då tar jag bägge! Tar raska kliv för att hämta dem och hinna före andra (även om jag var ensam vid kassan). En stund senare är Harald & Harald i baksätet på vår bil och resan fortsätter mot Ullared. Löjligt nog småpratade jag lite med dem en gång, bara en reflex tror jag. Hemma fick de innan marsvinen hämtades agera fotomodeller i den tomma buren och när jag kom in i vardagsrummet så trodde jag nästan det var riktiga marsvin som var där. Mamma som fick se dessa kort på Harald &Harald undrade om jag köpt fler marsvin innan jag meddelade att de var i icke-organiskt material.
Sambon undrade varför jag var tvungen att ha två. Hallååååå, är du trög?! Marsvin måste ju leva med en artfrände! Dessa två ska få bo i min framtida trädgård!

Över till hur marsvinen har haft det. De har som vanligt fått alldeles för mycket godsaker och levt gott. Släppte igår ut dem i matrummet hos mina päron och de njöt av friheten. Längst ner i inlägget finns en film från friheten.
Hedvig smög fram.
Daisy intar sin lite misstänksamma pose, är det säkert att gå fram?!
Bubbel hade inte så mycket tid att äta, två andra marsvinshanar bor i samma rum och jag tror han kände av dem och ville söka av området.
Doris läppglans är inget märkvärdigt, tugga blöt isbergssallad så får ni denna härliga glans!
Närbild på pussmunnen!
Bubbel i en av hans få stillasittande poser.